Sledeće godine dvoje turista ide na put oko Meseca

Privatna kompanija SpaceX saopštila je da će prevesti dvoje turista oko Meseca iduće godine, objavio je danas njen direktor Ilon Mask.
Dvoje ljudi koji se poznaju zatražilo je od kompanije da ih preveze na nedelju dana dug let oko meseca. Mask nije želeo da navede imena budućih svemirskih turista niti koliko će put koštati.
 
On je rekao da su oni već platili "značajan" depozit. Mask je rekao da je SpaceX na putu da lansira astronaute do Međunarodne svemirske stance za potrebe američke svemirske agenciju NASA do sredine 2018. godine. Misija za Mesec bi usledila šest meseci kasnije, a koristila bi se kapsula Dragon i raketa Falkon.
 
SpaceX je saopštio da bi se turisti vozili do Meseca ali da letelica ne bi sletela na njega.
  • Terješkova

    28.02.2017 09:54
    Ovako ću morati sama da ih odvezem i izbacim u orbitu da ne kažem u tri....
  • Terješkova

    28.02.2017 09:20
    Šteta što se neće spuštati na Mesec.... već sam htela da prodam stan i da platim da neke odvezu...da ih moje oči više ne vide!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).