I Majkrosoft radi na svojoj prodavnici bez kasira na kasama

Tehnologiju koja bi omogućila kupovinu u fizičkim prodavnicama, ali bez kasira i kasa, do sada smo povezivali sa Amazonom.
I Majkrosoft radi na svojoj prodavnici bez kasira na kasama
Foto: Pixabay
Sada je ovo postalo predmet interesovanja i Majkrosofta. Taj IT gigant je odlučio da i sam razvija tehnologiju koja bi trebalo da omogući da se u fizičkim prodavnicama roba kupuje i naplaćuje bez kasira na kasama. Slično rešenje početkom ove godine je Amazon predstavio u Sijetlu, pod nazivom Amazon Go.
 
Majkrosoft je, kažu izvori, takođe razvio metodu praćenja kupaca u prodajnom prostoru i beleženja artikala koje oni stavljaju u svoje korpe, a istu je već predstavio velikim trgovačkim lancima širom sveta. 
 
Sa Volmartom, najvećim američkim trgovačkim lancem, već su u toku i pregovori o implementaciji ove tehnologije u njihovim prodavnicama. Iako se mnogi slažu da je automatizacija posla kasira sledeći veliki korak za industriju maloprodaje, još uvek nema jedinstvenog stava o tome na koji će se način to izvesti, prenosi PC Press
 
Od samouslužnih kasi koje već postoje i kod nas, pa sve do naprednih tehnologija poput Amazonove ili Majkrosoftove, ni jedna nije uspela da ostvari sve ciljeve koje trgovci postavljaju – a to je da bude jednostavna, efikasna, ali ne i preskupa za implementaciju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija