VIDEO: Ovako izgleda lansiranje rakete snimljeno iz svemira

Sigurno ste videli nebrojene snimke lansiranja raketa sa tla, ali ovo je verovatno prvi kvalitetan timelapse lansiranja koji je snimljen iz svemira.
Reč je o lansiranju ruske teretne letelice Progress MS-10, a koju nosi široj javnosti dobro poznata raketa Soyuz. Let je obavljen 16. novembra, a snimak je napravio ESA-in (Evropska svemirska agencija) astronaut Aleksander Gerst sa Međunarodne svemirske stanice koja se u tom trenutku nalazila oko 400 kilometara iznad zemlje.
 
Ceo video je više nego zapanjujući, mada su najzanimljiviji delovi oni koji prikazuju sam početak leta dok se dešava najagresivnije izgaranje goriva pa je pri tome i vizuelni doživljaj najintenzivniji. 
 
Takođe, ponovni ulazak letelice u atmosferu u 35. sekundi videa je jednako vredan pažnje.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija