VIDEO: Lansiran "Sojuz" sa ljudskom posadom

Ruski svemirski brod "Sojuz MS-11" lansiran je danas iz kosmodroma Bajkonur sa tri člana posade.
Lansiranje broda prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (MSS) izvršeno je u 12:31 časova po srednjoevropskom vremenu.
 
U "Sojuzu" se nalaze ruski kosmonaut Oleg Kononeko, američka astronautkinja En Meklejn i kanadski astronaut Dejvid Sen-Žak. Planirano je da oni provedu u orbitalnoj stanici 194 dana.
 
Tokom prethodnog lansiranja "Sojuza" 11. oktobra dogodio se kvar rakete nosača, pa su se kosmonaut Aleksej Ovčinjin i Nasin astronaut Nik Hejg spustili padobranom prema proceduri za vanredne situacije.
 
Današnje lansiranje "Sojuza" pratili su na licu mesta šef "Roskosmosa" Dmitrij Rogozin, šef Nasinog odeljenja za letove sa ljudskom posadom Vilijam Gerstenmajer i generalna guvernerka Kanade Džuli Pejet.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija