Google+ nalozi će biti ugašeni 2. aprila

Google je u decembru objavio da će ugasiti Google+ servis u nekom trenutku tokom aprila, zbog nepopularnosti i kompanijinog refokusiranja sredstava na druge projekte.
Google+ nalozi će biti ugašeni 2. aprila
Foto: Pixabay
U blog objavi, Google je sada istakao faze koje će prethoditi gašenju servisa. Google+ će početi da gasi korisničke naloge od 2. aprila i korisnici će do tog datuma moći da preuzmu sve svoje podatke sa servisa. Fotografije na Google Photos neće biti obrisane.
 
Od 4. februara, neće biti moguće korišćenje Google+ profila, stranica, zajednica ili događaja. U dolazećim nedeljama, korisnici neće moći loguju na sajtove uz Google+, a ova opcija će biti zamenjena Google tasterom za logovanje.
 
Kada su u pitanju G Suite korisnici, njihovi Google+ nalozi će ostati aktivni. Google gasi samo Google+ za potrošače, ili one koji nemaju pretplatu za G Suite nalog.
 
Google+ je stigao u trenutku kada je Facebook bio dominantna društvena mreža i verovalo se da bi Google-ov servis mogao značajno konkurisati Facebooku. Tokom prve godine, Google+ je imao veliku popularnost, ali na kraju platforma nije bila dovoljno privlačna korisnicima kako bi ih odvukla sa Facebooka.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija