Počela prodaja telefona u Rusiji koji se ne mogu prisluškivati

U Rusiji je počela masovna prodaja telefona sa kriptozaštitom "Kruiz-K" koji je nemoguće hakovati niti prisluškivati, saopštili su Sputnjiku u pres-službi kompanije "Rosteh“.
Počela prodaja telefona u Rusiji koji se ne mogu prisluškivati
Foto: Pixabay
"Telefon se već nalazi u prodaji. Serijski ga proizvodi i isporučuje naš koncern ‘Avtomatika’. On se može naručiti, a rok proizvodnje će zavisiti od partije. Cena jednog uređaja košta oko 85 hiljada rubalja. Privatno lice ga ne može kupiti, već samo pravno i to u bilo kojoj količini — od jednog", navodi se u saopštenju.
 
"Rosteh" je objasnio da je u ovom aparatu instaliran operativni sistem realnog vremena sopstvene proizvodnje.
 
"O tehničkim detaljima ne možemo govoriti, pošto je informacija tajna. Zahvaljujući primeni tehničkih rešenja i nou hau tehnologija koncerna "Avtomatika" aparat je nemoguće hakovati i prisluškivati", naveli su u "Rostehu".
  • Novosadjan

    04.02.2019 14:14
    Pocela prodaja a ne moze se kupiti
  • b

    04.02.2019 07:31
    kvantni racunari ce uskoro razbucati svaku zastitu kao puter

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

VIDEO: Epl se izvinio zbog kontroverzne reklame

Američka tehnološka korporacija Epl izvinila se zbog reklamnog video snimka za novi tablet "ajped pro" (iPad Pro) sa čipom M4, nakon što se suočila sa oštrim kritikama na društvenim mrežama.