VIDEO: Pas robot vukao avion 33 metra

Snaga psa robota HyQReal testirana je nedavno na italijanskom aerodromu u Đenovi i uspeo je da vuče putnički avion Piaggio P180 Avanti težak tri tone čak 33 metra, objavio je Italijanski institut za tehnologiju.
HyQReal je relativno velik robot, naročito u poređenju sa SpotMini koji je prošlog meseca, prilikom testiranja, vukao ogroman kamion. HyQReal je dug tri metra i visok samo 90 centimetara. Težak je 130 kilograma.
 
"Pas koji vuče avion omogućio je da pokažemo njegovu snagu, autonomiju i optimizovani dizajn", izjavio je Klaudio Semini, autor projekta u laboratoriji Italijanskog instituta za tehnologiju. 
 
"Želeli smo da postignemo nešto što nikada pre nije učinjeno i uspeli smo", rekao je Semini, saopšteno je sa Italijanskog instituta za tehnologiju.
 
  • Ns 49

    27.05.2019 09:49
    Budućnost stiže.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

VIDEO: Epl se izvinio zbog kontroverzne reklame

Američka tehnološka korporacija Epl izvinila se zbog reklamnog video snimka za novi tablet "ajped pro" (iPad Pro) sa čipom M4, nakon što se suočila sa oštrim kritikama na društvenim mrežama.