VIDEO: Leteći taksiji će postati uobičajena pojava u narednih šest godina

Leteći taksiji koji će pružati usluge u određenim gradovima pojaviće se u narednih šest godina, tvrdi Oliver Voker-Džouns, šef za komunikacije nemačke avijacijske kompanije Lilium.
"Planiramo da započnemo naše operacije u nekoliko svetskih gradova do 2025. godine iako će na nekim lokacijama usluga biti dostupna ranije. Postoji ogroman interes gradskih vlasti za naš projekat, ali još uvek nismo odlučili u kojim ćemo gradovima ponuditi naše usluge", izjavio je Voker-Džouns.
 
Nedavno je ova kompanija predstavila dizajn električne letelice Lilium Jet s pet sedišta, koja poleće i sleće vertikalno. Prvi let je obavljen još prošlog meseca.
 
Voker-Džouns je obećao kompetitivne cene u poređenju s drugim vozilima.
 
"Naše letelice su električne i ne proizvode CO2. Pri paljenju se čuje zvuk, ali se tokom leta ništa ne čuje", dodao je on.
 
Planirano je da prve letelice imaju pilota, ali će u budućnosti biti dostupan i bespilotni mod. Plan kompanije je da letelice budu alternativa vozovima i međugradskim autobusima. Mnogo su brže i ekološki prihvatljivije od aktuelnih sredstava prevoza.
 
Letelica ima 36 električnih motora i može ubrzati do 300 km/h.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

VIDEO: Epl se izvinio zbog kontroverzne reklame

Američka tehnološka korporacija Epl izvinila se zbog reklamnog video snimka za novi tablet "ajped pro" (iPad Pro) sa čipom M4, nakon što se suočila sa oštrim kritikama na društvenim mrežama.