Rešavanje kvizova na Fejsbuku može vas skupo koštati

Fejsbuk osim standardnih opcija, nudi mnogo zabavnog sadržaja pa su već neko vreme popularni razni kvizovi koji vam proriču budućnost, pokazuju kako ćete izgledati za 30 godina i slične stvari. Ipak, koliko god delovali bezazleno, igranje takvih igrica i kvizova moglo bi vam stvoriti probleme.
Rešavanje kvizova na Fejsbuku može vas skupo koštati
Foto: Pixabay
Ako niste pažljivi s načinom na koji koristite Facebook, vaši lični podaci mogu pasti u ruke hakera. Prema CommonSenseMedia, hakeri mogu stvoriti te kvizove da bi od vas nabavili privatne podatke kako bi hakovali vaše račune ili ukrali identitet koristeći se podacima koje im pruža Fejsbuk.
 
Uz to, takvi kvizovi mogu vas dovesti do veb stranica s virusima ili opasnim sadržajem. Prema nedavnom izveštaju CNN-a, ova praksa se koristila u nedavnom skandalu u kojem su ukrajinski hakeri upotrebljavali Fejsbukove kvizove za instaliranje opasnih proširenja na pretraživaču.
 
Najbolji način da se zaštitite je da ozbiljno shvatite Fejsbuk prevare i samo kliknete na linkove u koje definitivno imate poverenja. Da biste ostali sigurni, možete prijaviti sumnjive linkove i izbeći stranice koje vas prisiljavaju da se prijavite ili zatraže dodatnu adresu e-pošte. To što prijatelj deli link ne znači da mu možete verovati; ako nešto izgleda sumnjivo, nemojte kliknuti.
 
Ako ste i dalje zabrinuti zbog zaštite svojih podataka na Fejsbuku, postoje drugi načini zaštite. Možete proveriti svoje postavke privatnosti pomoću alata "Vaša privatnost" i prestati da koristite Fejsbuk za prijavu u druge aplikacije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija