VIDEO: Virtuelna realnost omogućila majci da vidi preminulu ćerku

Sedmogodišnja ćerka Jang Ji-sung, Naieon umrla je od neizlečive bolesti. Tri godine kasnije, južnokorejska majka ponovno se spojila sa Naieonom u virtuelnom svetu stvorenom za televizijski dokumentarac.
U četvrtak, 6. februara korporacija "Munhva Broadcasting" na svojm Jutjub kanalu je podelila snimak iz dokumentarca, pod nazivom "Sreo sam te", sa snimcima između "stvarnog sveta" i virtuelnog.
 
U prvom trenutku Jang je stajala ispred velikog zelenog ekrana noseći VR slušalice i neku vrstu haptičkih rukavica. Na kraju ona i njena ćerka razgovaraju, drže se za ruke, čak imaju i rođendansku zabavu uz tortu sa svećicama.
 
"Možda je to pravi raj. Srela sam Naieon, koja mi se obratila s osmehom vrlo kratko, ali to je vrlo srećno vreme. Mislim da sam odsanjala san koji sam oduvek želela", rekla je Jang o ponovnom susretu u virtuelnoj realnosti.
 
Produkcijski tim je proveo osam meseci na ovom projektu. Oni su dizajnirali virtuelni park koji su majka i ćerka posetile u stvarnom svetu, te su koristili tehnologiju snimanja pokreta kako bi zabeležili pokrete dečjeg glumca koje bi kasnije mogli da koriste kao model za virtuelnu Naieon.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija