Milioneri lete na Međunarodnu svemirsku stanicu

Agencija "Axiom Space" poslaće u naredne dve godine, 2021. ili 2022. godine, troje turista u svemir na Međunarodnu svemirsku stanicu (ISS).
Milioneri lete na Međunarodnu svemirsku stanicu
Foto: Pixabay
Reč je o svemirskom turizmu, a turiste će u svemir povesti raketa Falcon 9 i kapsula Crew Dragon. Biće to, kako se najavljuje, desetodnevni izlet u svemir, od čega će osam dana turisti - milioneri provesti na ISS.
 
Iako to nije prvi put da će privatne osobe posetiti ISS, ova misija je važna, jer je reč o prvom putovanju u potpuno privatnom aranžmanu, bez NASA-e.
 
Mesta u kapsuli nema puno, te bi u svemir trebalo da se zapute tri avanturista koji, osim ljubavi prema svemiru, imaju i puno novaca i mogu sebi da priušte povratnu kartu.
 
Iz NASA-e su najavili da nameravaju da ISS otvore za komercijalne aktivnosti, uključujući i svemirski turizam.
 
Iz Axioma poručuju da je reč o istorijskom letu koji označava prvu od brojnih ljudskih misija prema ISS, kojima će ova agencija upravljati.
  • siroma' sam al' voli

    09.03.2020 05:51
    " te bi u svemir trebalo da se zapute tri avanturista koji, osim ljubavi prema svemiru, imaju i puno novaca i mogu sebi da priušte povratnu kartu."


    Pošto nisam milioner a nisam ni zadovoljan kako razni satrapi uništavaju život na zemlji jel' može jedna karta za džabe i to bespovratna!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija