Kineska kompanija razvija tehnologiju za prepoznavanje lica pod maskom

Kineska kompanija razvija prvu tehnologiju prepoznavanja lica pod hirurškim maskama, koje, zbog epidemije virusa korona, poslednjih meseci nosi veliki broj građana te zemlje.
Kina koristi neke od najsofisticiranijih svetskih sistema elektronskog nadzora, uključujući prepoznavanje lica, piše Rojters.
 
Ali virus korona, koji se u provinciji Hubei pojavio kasno prošle godine, doveo je do toga da gotovo svi nose hirurške maske, što predstavlja problem zbog nadzora.
 
"Hanwang Technology Company Ltd." saopštio je da se pojavila tehnologija pomoću koje se uspešno mogu prepoznati ljudi, čak i kada nose maske.
 
Firma sa sedištem u Pekingu saopštila je da je tim od 20 zaposlenih u radu koristio tehnologije razvijene u poslednjih 10 godina, a uzorak je bila baza podataka od oko šest miliona nepoznatih lica i mnogo manja baza podataka maskiranih lica.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija