Skočila prodaja "sapuna" za mobilne telefone

Prodaja "sapuna" za mobilne telefone je skočila zbog straha od virusa korona, a proizvođači tvrde da je "sapun" efikasan u ubijanju novog virusa od kog strahuje ceo svet.
Šta god dodirnete rukama, hranu, prašinu, možete preneti na svoj mobilni i tako od njega napraviti čuvara bakterija. Kako se broj obolelih od virusa korona povećava iz minuta u minut, sve više ljudi zanima kako održati mobilni čistim, a sada je jedan uređaj za čišćenje postao popularniji nego ranije, prenosi CNN.
 
Prodaja "PhoneSoap" veća je 20 puta u poslednjih mesec dana nego u isto vreme prošle godine. Ovaj proizvod čisti mobilni tako što ga "kupa" UV zracima, ali još nije poznato da li je to efikasno za ubijanje Kovid-19.
 
Kompanija je rasprodala svoje uređaje početkom marta, a sada prima porudžbine unapred za uređaje koji će biti isporučeni kupcima između 15. aprila i 30. juna.
 
"Virus korona nije nešto čemu se radujemo, ali je definitivno uticao na podizanje svesti o tome da mobilni mogu biti skladišta bakterija i da ih je važno adekvatno čistiti", kaže Den Barns, suosnivač kompanije.
 
Linija "PhoneSoap" uključuje i uređaj "PhoneSoap3" - kutiju s UV svetlošću u koju mogu stati sve vrste mobilnih telefona. Kompanija prodaje i novi, veći uređaj, pod nazivom "HomeSoap", u koji može da se stavi više uređaja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija