Fejsbuk uložio 5,7 milijardi dolara u digitalnu firmu u Indiji

Fejsbuk je stekao veliki vlasnički udeo u digitalnom ogranku ogromnog indijskog konglomerata Rilajens Indastris.
Fejsbuk uložio 5,7 milijardi dolara u digitalnu firmu u Indiji
Foto: Pixabay
Kompanija želi da poveća prisustvo u toj zemlji koju vidi kao jedno od svojih najbrže rastućih tržišta.
 
Ova društvena mreža je uložila 5,7 milijardi dolara u firmu Ðio Platforms, u vlasništvu Rilajens Indastisa, kojim upravlja milijarder Mukeš Ambani, javlja CNBC. Fek je s ovim ulaganjem stekao 9,99 odsto vlasničkog udela u Ðio Platformsu, čija je vrednost pre ove investicije procenjena na 65,95 milijardi dolara.
 
Indija je ključno tržište za Fejsbuk servis slanja poruka Vocap, koji u toj zemlji ima preko 400 miliona korisnika, prenose Nezavisne.
 
Iz Fejsbuka su najavili da će sa Ðiom raditi na stvaranju "novih servisa koji će ljudima i preduzećima omogćiti efikasnije poslovanje u rastućoj digitalnoj ekonomiji".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija