Svemirski brod Progres stigao na Međunarodnu svemirsku stanicu sa više od 2,5 tona tereta

Ruski svemirski brod "Progres" sa više od 2,5 tona tereta stigao je na Međunarodnu svemirsku stanicu, saopštila je ruska agencija Roskosmos.
"Progres", koji je lansiran sa kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu, stigao je na Međunarodnu svemirsku stanicu za tri sata i 20 minuta i postao je najbrži svemirski brod u istoriji letova ka stanici koja se nalazi u niskoj Zemljinoj orbiti.
 
Teretni brod je prevozio gorivo, vodu, opremu za naučne eksperimente, hranu, odeću i lekove.
 
Na Međunarodnoj svemirskoj stanici trenutno borave američki astronaut Kris Kesidi (Chris Cassidy) i ruski kosmonauti Ivan Vagner i Anatolij Ivanišin.
 
Projekat Međunarodne svemirske agencije predstavlja redak primer međunarodne saradnje čiji rad nije ugrožen tenzijama između Rusije i zapadnih zemalja.
  • gradjaninX

    25.04.2020 12:35
    Maskov svemirski program je 50 godina ispred ove starudije...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).