Organizacije za zaštitu privatnosti: TikTok i dalje krši pravila o privatnosti dece

Grupa organizacija za zaštitu privatnosti podnela je danas žalbu američkoj Saveznoj komisiji za trgovinu tvrdeći da je popularna aplikacija TikTok prekršila uredbu o saglasnosti i zakon koji štiti privatnost dece na mreži, prenosi Rojters.

Centar za digitalnu demokratiju, Kampanja za nekomercijalno detinjstvo i druge organizacije rekli su da TikTok nije uspeo da obriše sve video snimke koje su napravila deca mlađa od 13 godina, kao što je pristao da uradi po sporazumu sa Saveznom komisijom za trgovinu prošle godine.

Portparolka kompanije TikTok, Hilari Mekvejd, rekla je u odgovoru na novu žalbu da "ozbiljno shvataju privatnost i posvećeni su pružanju pomoći da TikTok i dalje bude sigurna i zabavna platforma za njihove korisnike".

"TikTok je i dalje jedna od najpopularnijih aplikacija na svetu, a široko ga koriste deca i tinejdžeri u Sjedinjenim Državama, tako da je posebno važno da Savezna komisija za trgovinu blagovremeno i temeljno istraži prakse TikTok-a i preduzme efikasne mere sprovođenja", grupe su rekle u svojoj žalbi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).