Srušen rekord: Videoigra prodata za 114 hiljada dolara

Nikad otvoren primerak videoigre Super Mario Bros iz 1985. godine prodat je u petak na aukciji u SAD-u za rekordnih 114 hiljada dolara.
Aukcijska kuća "Heritage Auctions" iz Dalasa u Teksasu izjavila je da je ova prodaja najskuplje videoigre koja je na aukciji ikad bila u svom originalnom pakovanju.
 
Titulu najskuplje ponela je od nedavno prodate japanske verzije video igre Mega Man iz 1987. godine, koja je prodata za 75 hiljada dolara.
 
Japanska kompanija Nintendo predstavila je slavnu igru Super Mario Bros za Nintendo Entertainment System (NES) 1985. godine. Glavni lik Mario započeo je kao sićušni pikselizovani čikica u belom odelu, ali od tada je evoluirao u 3D ikonu videoigara, inspirišući skupu franšizu uključujući i televizijske serije i tematski film.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Mask tužio Open AI i Sema Altmana

Ilon Mask tužio je kompaniju OpenAI i njenog izvršnog direktora Sema Altmana, tvrdeći da su napustili prvobitnu misiju startapa da razviju veštačku inteligenciju za dobrobit ljudi, a ne za profit.