Ugašena društvena mreža koju su koristile Trampove pristalice

Društvena mreža Parler, koju mnogi doživljavaju kao pandan Tviteru, pala je danas pošto je Amazon ukinuo usluge hostinga i onemogućio korisnicima preuzimanje aplikacije te mreže sa svog servisa i njeno korišćenje.
Potez Amazona usledio je pošto su Epl i Gugl tokom vikenda preduzeli korake kako bi blokirali novu društvenu mrežu, prenosi Sputnjik.
 
Parler, popularan među američkim konzervativcima, isključen je jer je Amazon otkazao podršku toj društvenoj mreži, tvrdeći da je dozvoljavala pretnje nasiljem nakon nereda u američkom Kongresu.
 
Parler se oslanjao na servisnu platformu koja je u vlasništvu tehnološkog giganta Amazon.
 
"U poslednje vreme primećujemo stalni porast nasilnog sadržaja na vašoj veb lokaciji, što krši naše uslove", navedeno je u pismu Amazonovog servisa Parleru, koje je objavio NBC njuz.
 
Gugl je u petak suspendovao Parler sa Gugl plej stora, ubrzo pošto je Tviter na neodređeno vreme ukinuo nalog američkog predsednika Donalda Trampa, a u subotu je slično učinila i kompanija Epl uklanjajući aplikaciju Parlera i dajući toj kompaniji 24 sata da uvede odgovarajuće mere "za sprečavanje širenja postova koji podstiču na nasilje".
  • Bizon hrli da tvitne

    11.01.2021 14:31
    Whahahahaha gde se pacenici ahahahaha!
    Kako vas lupaju po usima, ovo je divno koliko je smesno.
  • Bravo

    11.01.2021 14:22
    Bravo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).