Milioni korisnika gase naloge na WhatsApp-u

Milioni korisnika WhatsAppa napustili su ovu aplikaciju posle najave Facebooka da će promeniti uslove privatnosti.
Milioni korisnika gase naloge na WhatsApp-u
Foto: Pixabay
Ažuriranje koje je najavljeno za 8. februar utiče na korisnike ove platforme u svim zemljama van Evrope i Velike Britanije, gde postoje strogi zakoni o zaštiti podataka.
 
Korisnici u tim zemljama moraće da daju pristup njihovim podacima Facebooku, uključujući telefonske brojeve i informacije o tome kako komuniciraju s drugima kako bi nastavili da koriste aplikaciju. Uslovi će se primenjivati bez obzira ima li korisnik WhatsAppa Facebook nalog.
 
Ta vest, piše Dejli mejl, navela je mnoge da pređu na konkurentske aplikacije. Kada su 7. januara najavljene promene uslova privatnosti, aplikacija Telegram je od tog trenutka imala gotovo 1,7 miliona preuzimanja, a Signal 1,2 miliona preuzimanja, dok je WhatsApp, koji obično dominira, imao samo 1,3 miliona preuzimanja.
 
"Kao deo Facebook kompanije, WhatsApp prima informacije od ostalih Facebook kompanija i deli ih sa drugim. Možemo da koristimo podatke koje dobijemo od njih, a oni mogu da koriste podatke koje s njima delimo kako bi pomogli u radu, pružanju, poboljšanju, razumevanju, prilagođavanju, podršci i tržištu naših usluga i njihovih ponuda, uključujući proizvode kompanije Facebook", saopšteno je iz WhatsAppa.
 
Ovu aplikaciju Facebook je kupio 2014. godine, a podatke deli s matičnom kompanijom od 2016. godine. Međutim, korisnici su ranije mogli da se odluče da ne dele lične podatke sa Facebookom, što će sada biti obavezno.
  • Kornjača Rade

    17.01.2021 02:05
    .
    Samo Viber i ćao. Šta 'š više?
  • milicica

    12.01.2021 19:49
    prestali su da traze
    Podatke nakon tuzbe
  • Signal

    12.01.2021 15:39
    Dobar
    Samo se treba navići na novu realnost

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).