Parler ponovo radi, stare objave obrisane

Alternativna društvena mreža Parler ponovo je u funkciji nakon mesec dana pauze. Kompanija je saopštila da je servis dostupan postojećim korisnicima, da će od sledeće nedelje moći da se otvaraju novi nalozi.
Parler ponovo radi, stare objave obrisane
Foto: Pixabay
Kompanija Parler osim ponovnog početka rada društvene mreže objavila je da ima i privremenog izvršnog direktora Marka Meklera, piše portal The Verge.
 
Vraćanje Parlera u rad dolazi nakon što su Epl, Gugl i Amazon obustavili uslugu nakon januarskog napada na američki Kongres, pozivajući se na nasilne pretnje na platformi.
 
Stari korisnički nalozi na Parleru su ponovo aktivni, ali izgleda da stari "parleji" – kako se zovu objave na ovoj mreži – nisu vraćeni.
 
Neki poznatiji korisnici mreže, poput voditelja Foks njuza Šon Hanitija, već su počeli da postavljaju objave.
 
Parlerova tužba protiv Amazona nije povučena.
 
Društvena mreža Parler opisuje sebe kao servis koji nije povezan sa politikom, ali je platforma bez strogog moderiranja postala popularna među konzervativnim korisnicima kojima je ili zabranjeno pristupanje većim mrežama ili se nisu slagali sa politikama provere činjenica i strožeg moderiranja kao što je to slučaj na Tviteru i Fejsbuku.
 
Nakon predsedničkih izbora u SAD Parler je postao je mesto onlajn sastanka Trampovih pristalica.
 
Od 10. januara platformi je onemogućen rad kada joj je Amazon otkazao usluge hostinga.
  • Milanče

    16.02.2021 16:02
    strašno
    Kako su ljudi preživeli bez toga, nije mi jasno.......

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija