Da li će novi Windows biti besplatan?

Da li će novi Windows biti besplatan, kao i Windows 10 pre njega?
Procurio je dizajn i karakteristike novog Windowsa, za koji se pretpostavlja da će se zvati Windows 11, a do njegovog predstavljanja ostala su još četiri dana.
 
Dosta se priča o novom operativnom sistemu i portal "Betanews" sada postavlja pitanje da li će i ovaj Windows biti besplatan kao i prethodni.
 
S obzirom da Apple korisnicima daje besplatno svaki svoj novi macOS, očekuje se i da Microsoft uradi isto, i ostane konkurentan.
 
Windows 10 bio je besplatna nadogradnja za sve legalne kopije Windowsa 7 i novije, pa se pretpostavlja da će to biti slučaj i sa Windowsom 11, naročito zato što je upravo besplatna nadogradnja dovela do toga da Windows 10 ima preko 75 odsto udela na tržištu među Windowsima po Statcounteru.
 
Smatraju da nema potrebe da naplaćuju običnim korisnicima, dok kompanije ne bi odmah prešle na novi operativni sistem, pa je jedino logično da se novi OS "pusti" za džabe.
 
Pojavile su se i informacije da bi novi Windows mogao da bude besplatan za sve korisnike koji imaju validne licence za starije verzije OS-a.
 
Novi Windows biće predstavljen 24. juna.
  • Sasa

    20.06.2021 19:11
    @Vlada Pređeš na Linux i dobiješ baš to o čemu pričaš... i to džabe
  • Vlada

    20.06.2021 16:14
    Kad bih mogao, nikada ga ne bih nadogradjivao. U danasnjem svetu nema besplatnog rucka. Dace oni update sa win 10 na win11 legalnim kosrisnicima ali ce na tom prilikom uvaliti i bezbroj nepotrebnih aplikacija i gluposti koje ca nam samo zagusiti komp a oni ce to debelo naplatiti i zaraditi jos vise od direktno prodaje. Uvek sam bio za kupovinu, da posteno platim sta mi treba i da mi niko kasnije ne pretrpava komp glupostima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija