Google omogućava maloletnicima da uklone svoje fotografije iz pretrage

Google uvodi promene na Youtubeu i ostalim aplikacijama, kako bi zaštitio decu između 13 i 17 godina.
Google omogućava maloletnicima da uklone svoje fotografije iz pretrage
Foto: Pixabay
Najnovijim ažuriranjem, Google je omogućio maloletnicima ili njihovim roditeljima da zatraže uklanjanje njihovih fotografija iz pretrage Google slika, koje je Google povukao sa njihovih Youtube videa, koji su po automatizmu privatni.
 
Google ovim potezom želi da zaštiti maloletnu decu koja kreiraju i objavljuju video zapise na Youtube-u. Takođe, žele da omoguće roditeljima da imaju kontrolu nad sadržajem koji se objavljuje i gde će se on sve videti.
 
Ovo se odnosi uglavnom na Youtube i Youtube Kids, gde će maloletnicima automatska reprodukcija biti automatski isključena.
 
Takođe, Google je saopštio da će na Youtube Kids ukloniti "previše komercijalni sadržaj" i isključiti reklame, kako bi zaštitili decu od "direktnog uticaja na njih, kako ne bi trošili novac na proizvode".
 
Što se tiče drugih aplikacija, Google će isključiti istoriju lokacija za maloletnike i oni neće moći sami da je ponovo uključe.
 
Ciljani oglasi će takođe biti blokirani za sve kanale koje vode maloletnici.
  • kimi

    11.08.2021 19:29
    A zasto to ne urade i za "previsepunoletne" onda ?
    Ne razumem, koji ce im moj onda sve to ..besmisleno.. ili koristi ili ne,jos malo pa ce na ulici deca morati da se nose u kesama da ih slucajno neko ne vidi il nesto..jesus..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija