Odložena svemirska šetnja zbog bolesti astronauta

NASA je odložila današnju svemirsku šetnju na Međunarodnoj svemirskoj stanici (MSS) zbog medicinskog problema jednog astronauta.
Odložena svemirska šetnja zbog bolesti astronauta
Foto: Pixabay
Prema saopštenju, astronauti NASA izaći će u svemir tek nakon što letelica Space X pristane uz MSS ovog vikenda i nakon najavljene svemirske šetnje na ruskom delu stanice u septembru.
 
Zvaničnici su najavili odlaganje manje od 24 sata pre nego što je astronaut Mark Vande Haj trebalo da izađe napolje, nakon što je prijavio manji medicinski problem.
 
Zvaničnici su napomenuli da se ne radi o hitnom slučaju, ali nisu dali više detalja.
 
Vande Haj (54) je pukovnik u penziji i nalazi se na svemirskoj stanici od aprila, a planirano je da tamo ostane do narednog proleća u jednogodišnjoj misiji. Ovo mu je drugi boravak na stanici.
 
On i japanski astronaut Akihiko Hošide trebalo je da izađu kako bi postavili nosač za nova solarna krila, a Nasa je saopštila da ti radovi mogu da sačekaju.
  • Nil Arm

    25.08.2021 00:26
    Voda u bazenu je bila puna mehurića.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).