Samsung može da blokira ukradene televizore u celom svetu

Kompanija Samsung predstavila je novu "TV blok" tehnologiju, koja omogućava daljinsko blokiranje ukradenog uređaja.
Samsung može da blokira ukradene televizore u celom svetu
Foto: Pixabay
Predstavnici korporacije smatraju da će nova tehnologija omogućiti smanjenje broja slučajeva krađe televizora, navodi portal Bliping kompjuter.
 
Samu tehnologiju će moći da koriste isključivo vlasnici televizora koji će morati da dostave potvrdu o kupovini samog uređaja.
 
"Nakon što se televizor priključi na internet, specijalni algoritam će proveriti serijski broj uređaja na spiskovima ukradenih ili ilegalno prodatih proizvoda. U slučaju da se poklope brojevi, sam program pokazuje da je televizor ukraden, a zatim će sve njegove funkcije biti isključene", navode iz Samsunga.
 
Novi program će biti aktiviran na svim televizorima, a u julu prošle godine "TV blok" je uspešno testiran u Južnoafričkoj Republici, nakon niza krađa u tamošnjim prodavnicama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija