VIDEO: Ovo je najlakši električni automobil, a ima 722 konjske snage

Vazirani Automotive je novi proizvođač automobila iz Mumbaja, koji je predstavio koncept najlakšeg električnog superautomobila sa impresivnim performansama.
Iako Indija nije poznata po superautomobilima ova kompanija napravila je "superautomobil" koji se pre svega ističe po maloj težini, jer Vazirani Ekonk ima svega 738 kilograma, što je lakše i od većine automobila koji imaju motor sa unutrašnjim sagorevanjem, prenosi Nova.rs.
 
Ovaj automobil koristi vazdušno hlađenje, a ova tehnologija je navodno slična načinu na koji životinje regulišu svoju telesnu temperaturu. 
 
Upravo ova činjenica je omogućila da ovaj model bude vrlo lagan, jer nema potrebe za tečnostima za rashlađivanje, a i čitava karoserija je u potpunosti napravljena od ugljeničnih vlakana.
 
Što se snage tiče, prema najavama proizvođača, Ekonk razvija 722 KS, što je dovoljno za ubrzavanje od 0 do 100 kilometara na čas za svega 2,54 sekunde, a to ga čini najbržim automobilom ikada proizvedenim u Indiji.
 
Iako nisu objavili zvanične brojke, kompanija Vazirani je objavila da ovaj automobil ima jedan od najnižih koeficijenata otpora vazduha među električnim superautomobilima.
 
Za sada, Vazirani Ekonk je i dalje samo prototip koji služi za intenzivna testiranja na stazi Natraks blizu grada Indor u Indiji. 
 
 
Još uvek nije poznato da li će biti dostupan i serijski model, ali tehnologija koju su iskoristili indijski inženjeri pokazuje da električni superautomobili ne moraju da budu preteški.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija