U petak najduže pomračenje Meseca u poslednjih 500 godina

Najduže pomračenje Meseca u poslednjih više od 500 godina dogodiće se u ranim jutarnjim satima u petak, 19. novembra i trajaće nekoliko sati.
U petak najduže pomračenje Meseca u poslednjih 500 godina
Foto: Pixabay
Vrhunac delimičnog pomračenja dogodiće se rano u petak kada će 97 odsto Meseca biti pomračeno senkom Zemlje.
Prethodno najduže delimično pomračenje Meseca dogodilo se 2018. godine i trajalo je manje od dva sata, prenose agencije.
Pomračenje će biti vidljivo iz svih 50 američkih država, Kanade i Meksika, kao i delova Južne Amerike, Polinezije, Australije i Kine, saopštila je NASA.
 
Događaj će početi nešto nakon ponoći i za razliku od pomračenja Sunca, nikome neće biti potrebne posebne naočare da bi mogli da prate ovaj fenomen.
  • x

    18.11.2021 09:57
    y
    @Kiki
    "Pomračenje će biti vidljivo iz svih 50 američkih država, Kanade i Meksika, kao i delova Južne Amerike, Polinezije, Australije i Kine, saopštila je NASA."
    ako ste tamo, onda blago vama.
  • Kiki

    18.11.2021 07:38
    Bilo bi lepo da preciznije definišete "u ranim jutarnjim satima".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija