Najpopularnije mobilne aplikacije u 2021. godini

Kompanija "Apptopia" objavila je listu najpopularnijih aplikacija koja je temeljena na broju preuzimanja iz Google Play i iOS prodavnica aplikacija.
Najpopularnije mobilne aplikacije u 2021. godini
Foto: Pixabay
Na samom vrhu najpopularnijih aplikacija već drugu godinu zaredom je Tiktok. Slede ga "Metine" aplikacije - Instagram, Facebook i Whatsapp, a top pet najpopularnijih zaključuje aplikacija za dopisivanje koja je ove godine posebno dobila na popularnosti - Telegram.
Među 10 najpopularnijih još su Snapchat, Zoom, Messenger, CapCut ("Bytedanceova" aplikacija za uređivanje videa) i Spotify. U odnosu na prošlu godinu, iz 10 najpopularnijih ispali su Netflix i Google Meet.
U kategoriji najpopularnijih mobilnih video-igara na vrh je zaseo Subway Surfers (koji je prošle godine bio na drugom mestu), a slede ga Roblox, Bridge Race i Garena Free Fire. Prošlogodišnji pobednik kategorije, igra Among Us, ove se godine nalazi na petom mestu.
 
Kategoriju najpopularnijih zabavnih aplikacija, očekivano, predvodi Netflix, a slede ga Youtube, Google Play Games, Disney+ te Amazon Prime Video.
 
I u kategoriji najpopularnijih aplikacija društvenih mreža Tiktok je uverljivo najpopularniji. Slede ga Instagram, Facebook i Whatsapp i Snapchat. Zanimljivo, Twitter je tek na šestom mestu iako se tokom 2021. godine često spominjao kao "alternativa" Facebooku i Instagramu kad njihove usluge nisu dostupne.
 
Zanimljivo je pogledati i koje su najpopularnije kriptoaplikacije u 2021. godini. Tako je uverljivo najpopularnija aplikacija Binance, a slede Crypto.com, Coinbase, Trust i eToro. 
 
Listu najpopularnijih aplikacija za plaćanje odnosno slanje novca predvodi Paypal, a slede ga Google Pay i dve kineske aplikacije - Phonepe i Alipay.
 
Među poslovnim aplikacijama jasno je vidljiv trend "rada od kuće". Tako je najpopularnija aplikacija Zoom, a slede Google Meet, Whatsapp Business, Microsoft Teams i Adobe Acrobat Reader.
 
Treba napomenuti kako Huaweijev AppGallery nije uključen u ovu listu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija