Ostaci rakete SpaceX srušiće se na Mesec početkom marta

Deo rakete SpaceX, koja je poletela u svemir pre sedam godina, srušiće se u martu na Mesec, saopštili su stručnjaci koji su nadgledali putanju rakete.
Ostaci rakete SpaceX srušiće se na Mesec početkom marta
Foto: Pixabay
Raketa je 2015. godine poslata u svemir zajedno sa satelitom za posmatranje klimatskih promena na Zemlji, saopštila je Opservatorija za posmatranje klime sa svemira.
Deo rakete od tada lebdi u svemiru, naveli su stručnjaci i dodali da je taj deo početkom januara viđen u blizini Meseca.
Izračunato je da bi deo rakete trebalo da se sruši na Mesec 4. marta. Taj deo je težak oko četiri tone i sa Zemlje se neće videti kad se bude srušio na Mesec.
 
Pretpostavlja se da će raketa ostaviti krater na Mesecu, koji će kasnije proučavati naučnici, verovatno lunarnom sondom američke svemirske agencije NASA.
  • D

    29.01.2022 21:53
    @Đole
    Biblioteka je za tebe nepoznat pojam? Bolje ti je da se love i spaljuju veštice?
  • Đole

    27.01.2022 08:57
    Ajde?
    Kako oni nas prave majmunima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija