Rusija ograničila pristup Tviteru

Ruski medijski regulator Roskomnadzor počeo je danas da "ograničava pristup" Tviteru pošto je prethodno blokirao društvenu mrežu Fejsbuk, javile su ruske novinske agencije.
Rusija ograničila pristup Tviteru
Foto: Pixabay
Kako javljaju Interfaks i Ria Novosti ta odluka zasnovana je na zahtevu ruskog tužilaštva od 24. februara, što je dan početka ruske invazije.
Ruski regulator je već usporio rad Tvitera prošle godine, zamerajući toj američkoj društvenoj mreži da ne uklanja sadržaje koji su ocenjeni kao "ilegalni", uključujući one vezane za opoziciju.
Današnja odluka doneta je devetog dana ruske invazije na Ukrajinu, posle blokade Fejsbuka i više nezavisnih medija, kao i usvajanja zakona kojim se uvode visoke zatvorske kazne za one koji objavljuju "lažne informacije" o dejstvima ruske vojske ili pozivaju na uvodjenje sankcija Moskvi.
 
Roskomnadzor je poslednjih dana blokirao rad nezavisnog TV Dožda, radija Eha Moskve, sajtove Meduze, BBC-ja, Dojče vele, Slobodne Evrope, Nove gazete.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija