Meta dozvolila objave sa pozivom na nasilje protiv Rusije, ruska vlast ograničila pristup Instagramu

Rusko regulatorno telo za medije Roskomnadzor saopštilo je danas da u celoj zemlji ograničava pristup Instagramu.
Meta dozvolila objave sa pozivom na nasilje protiv Rusije, ruska vlast ograničila pristup Instagramu
Foto: Pixabay
Roskomnadzor je tu platformu optužilo da širi "pozive na činjenje nasilnih dela protiv ruskih građana, uključujući vojno osoblje".

Odluka je objavljena u vreme kada Rusija nastavlja sa invazijom na Ukrajinu.

Kompanija Meta, vlasnik Fejsbuka, Instagrama i aplikacije Votsap, navela je ranije danas da je "dozvolila oblike političkog izražavanja koji bi u normalnim uslovima kršili pravila o nasilnom govoru, kao što je na primer 'smrt ruskim osvajačima'".
 
Meta je ukazala da "i dalje neće dozvoljavati pozive na nasilje nad ruskim civilima".
  • /

    19.03.2022 09:18
    /
    ovo nije tacno posto clanke i stranice na srpskom tipa 'prvda' /jos i ruski naziv novinskog glasila/ koje otvoreno nacionalno ponizavaju ukrajince a velicaju ruse facebook po prijavi ne vidi nista sporno.

    ako ne verujete, probajte da prijavite neku od njih
  • sve

    17.03.2022 11:17
    same moralne gromade
    ostavljaju svoje misljenje. pogledajte ostale vesti. pogledajte izjave i twitove istih koje sad tu "branite". toliko otrova stvarno covek treba da bude u stanju da ispljune. za takve likove nema nade.
  • Aleksandar

    12.03.2022 17:42
    Kontra efekat
    Posle ovakvih vesti počinjem još više da podržavam Ruse. Na površinu isplivao je sav nemoral i dvostruki standardi zapada. Oni su sve isto radili i to su svi opravdavali, počevši od bombardovanja Japana atomskim bombama do danas. Ko je osudio razapinjanje na krst i spaljivanje živog Rusa na njemu, svakodnevno granatiranje Donbasa, zločine nacističkog Azova... Ne znam da li svi znaju da je jedna Švajcarska dala pravo glasa ženama tek 1970. Toliko...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija