Ilon Mask želi da napravi svoju društvenu mrežu

Glavni izvršni direktor "Tesle" Ilon Mask ozbiljno razmišlja o izgradnji nove društvene mreže, napisao je juče milijarder na Tviteru.
Mask je odgovarao na pitanje korisnika Tvitera o tome razmišlja li o stvaranju nove platforme koja bi imala algoritam otvorenog koda i koja bi prednost davala slobodi govora, gde je propaganda minimalna.
Mask u poslednje vreme kritikuje Tviter i njegovu politiku, i tvrdi da potkopava demokratiju jer guši slobodu govora.
Maskovi tvitovi objavljeni su nakon što je stavio na Tviter anketu u kojoj pita korisnike veruju li da se Tviter pridržava načela slobodnog govora, a više od 70 odsto odgovorilo je 'ne'.
 
 
"Posledice ove ankete biće važne. Molim vas, glasajte pažljivo", rekao je u petak.
 
Bude li Mask odlučio da izgradi novu društvenu platformu, pridružiće se sve većem broju tehnoloških kompanija koje se pozicioniraju kao šampioni slobode govora i nadaju se da će privući korisnike koji smatraju da im se guši sloboda govora na platformama poput Tvitera, Fejsbuka i Jutjuba. 
 
Ni jedna od kompanija, uključujući Truth Social Donalda Trampa, Tviterove konkurente Getr i Parler i video platformu Rambl, do sada se nije približila popularnosti tih platformi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

VIDEO: Epl se izvinio zbog kontroverzne reklame

Američka tehnološka korporacija Epl izvinila se zbog reklamnog video snimka za novi tablet "ajped pro" (iPad Pro) sa čipom M4, nakon što se suočila sa oštrim kritikama na društvenim mrežama.