VIDEO: Policajci zaustavili automobil bez vozača i putnika pa ih zbunjeno tražili

Policajci iz San Franciska nedavno su se suočili s problemom bez presedana.
Oni su zaustavili automobil koji je vozio usred noći s ugašenim farovima, ali su uskoro ustanovili da u njemu nema ni vozača ni putnika. Ispostavilo se da je reč o samovozećem električnom automobilu, a neobičan događaj je snimio slučajni prolaznik i snimak objavio na društvenim mrežama.
Na njemu se vidi kako zbunjeni policajci kruže oko vozila i nekoliko minuta vire kroz prozor, a jedan od njih iznenađeno primećuje da "u automobilu nema nikoga". Vlasnik kompanije "Cruise", koja poseduje samovozeće automobile, na Tviteru je objasnio šta se dogodilo.
Rekao je da je automobil "registrovao policijsko vozilo, a potom se zaustavio kako je i predviđeno, da ne bi ometao saobraćaj." 
 
Policajac je kontaktirao osoblje kompanije "Cruise", ali nije bilo odgovora. 
 
"U njemu nema nikoga, ovo nije normalno", čuje se glas policajca koji viri u parkirano vozilo.
 
 
Iz kompanije "Cruise" su objasnili da su farovi automobila bili ugašeni zbog ljudske greške. 
 
Kompanija je osnovana 2013, a automobili poseduju softver koji im omogućuje potpuno autonomnu vožnju. Američki proizvođač General Motors poseduje većinu deonica kompanije, čija je vrednost veća od 30 milijardi dolara zahvaljujući ulaganjima kompanija poput Microsofta, Honde i Walmarta. Od februara "Cruise" pojedincima pruža mogućnost rezervacije besplatnih vožnji ulicama San Franciska automobilima bez vozača.
 
Stanovnici tog kalifornijskog grada neretko na ulicama mogu videti i robo-taksije kompanije "Wayma" u vlasništvu Googlea.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija