Tviter zabranjuje oglašivače koji negiraju postojanje klimatskih promena

Tviter neće više dozvoljavati oglašivače na svojoj platformi koji negiraju naučni stav oko klimatskih promena, sledeći politiku koju je uveo Gugl.
Tviter zabranjuje oglašivače koji negiraju postojanje klimatskih promena
Foto: Pixabay

"Reklame ne treba da odvraćaju od važnih razgovora o klimatskoj krizi", navela je kompanija iznoseći sinoć svoju novu politiku.

Nije ukazano da će ova promena uticati na sadržaje koje korisnici postavljaju na ovu društvenu mrežu, koja je zajedno sa Fejsbukom na meti grupa koje pokušavaju da promovišu obmanjujuće tvrdnje o klimatskim promenama, navodi AP.

Objava se podudarila sa Danom planete zemlje.
 
Tviter je naveo da će saopštiti više informacija narednih meseci o tome kako planira da obezbedi "pouzdani, autoritativni sadržaj razgovorima o klimi" u kojima učestvuju njegovi korisnici, uključujući od Međuvladinog panela o klimatskim promenama. 
 
Izveštaji tog panela, koji podržavaju UN,  o uzrocima i posledicama klimatskih promena predstavljaju osnovu za međunarodne pregovore o suzbijanju klimatskih promena.
  • Hell-Bent Flyer

    24.04.2022 09:32
    Deda Miloje društov patriJoCkih ravnozemljaša te poziva y svoje redove.
  • @deda Miloje

    23.04.2022 19:00
    Procitaj sta si sam napisao i onda vidi da li je normalno dopustati pisanje da iste ne postoje.
  • deda Miloje

    23.04.2022 14:15
    Ha ha ha, klimatske promene su se na zemlji desavale i pre nego je covek poceo da zivi na njoj, desavace se i posle zivota coveka na zemlji! A Tviter zabranjuje oglašivače koji negiraju postojanje klimatskih promena?! Ovi ko sns, naterace vas da razmisljate kao oni, inace cete biti kaznjeni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija