SBB slavi 20 godina postojanja - stvara GIGA Srbiju, podiže brzine interneta i daje EON za sve

Kompanija SBB će podići brzine interneta do 50 odsto, a svim svojim korisnicima omogućiće pristup najvećoj i najbržoj mreži sa brzinama interneta do 1 Gbps.
To je na obeležavanju dve decenije uspešnog poslovanja ove kompanije, koja 20 godina nosi ime Srpske kablovske mreže (Serbia broadband - SBB), najavio izvršni direktor SBB kompanije, Milija Zeković.
U pozorištu Madlenianum u kome je otpočelo obeležavanje jubileja, prisutni su mogli da na multimedijalnom performansu vide kako je kompanija, koja je počela sa radom u Kragujevcu, izrasla u najveću vodeću telekomunikacionu i medijsku kompaniju u Jugoistočnoj Evropi - United grupu. 
"Do sada smo stvorili 19 GIGA gradova u Srbiji, a do kraja ove godine biće ih ukupno 35, što znači da će čitava mreža u zemlji biti digitalizovana. Mogu sa ponosom da kažem da stvaramo GIGA Srbiju. Naš sledeći cilj je izgradnja 10 GIGA optičke mreže, kada će super brzi internet učiniti da naši korisnici imaju pristup jednoj od najbržih mreža u Evropi", rekao je Zeković.
 
Podsetio je da je SBB sa EON platformom napravio revoluciju kada je reč o načinu na koji se gleda televizija u Srbiji. To je danas najpopularnija TV platforma na tržištu od 40 miliona ljudi. 
 
"Kao deo jubilarnog poklona za naše korisnike počinjemo projekat EONizacija, u okviru kojeg ćemo svim korisnicima omogućiti EON aplikaciju, dok će prvih 10.000 korisnika dobiti i EON Smart Box i EON Connect", istakao je Zeković.
 
SBB će u naredne tri godine investirati više od 240 miliona evra u dalji razvoj inovativnih servisa, usluga vrhunskog kvaliteta i izvanrednu korisničku podršku. Ukoliko se za to stvore uslovi, kompanija će proširiti svoju ponudu na tržište mobilne telefonije omogućavajući građanima Srbije niže cene i bolje usluge.
 
"Počeli smo sa pružanjem usluga u sedam gradova za 20 hiljada korisnika, a danas to činimo za tri miliona građana. Bilo nas je osmoro, sada naš tim broji 1.800 ljudi. Veličinu i snagu kompanije SBB korisnici osećaju kada god uđu u svoj dom, uključe TV ili se povežu na internet. Zato nastavljamo da investiramo u najnaprednije tehnologije, u ljude i naše društvo", rekao je Zeković.
 
SBB je uložio više od pola milijarde evra samo u poslednjih 10 godina u razvoj najmodernijih telekomunikacija. Kompanija je izdvojila i devet miliona evra za dugoročne projekte SBB fondacije i pojedinačne donacije. 
 
SBB fondacija nastaviće da podržava zaštitu životne sredine, kao i da stipendira najbolje studente i učenike iz Srbije. Od osnivanja, fondacija pomaže i ugroženim porodicama i pojedinicima, kroz projekat "Jezgro".  
 
Iz kompanije SBB povodom značajnog jubileja najavljuju veliku nagradnu igru za sve korisnike sa izuzetno vrednim nagradama.

Podrži 021

021 je pokrenuo svoj gift shop - Shopins.rs, a kupovinom nekog od artikala direktno podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako bio velik ili mali, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Teme

SBB

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Nove fabrike "Tesle" gube milijarde dolara

Tesline nove fabrike u Nemačkoj i Teksasu gube milijarde dolara, rekao je izvršni direktor kompanije Ilon Mask, istakavši visoke troškove, skromnu proizvodnju i probleme u lancu nabavke.

Epl upozorava korisnike starijih ajfon modela

Korisnici ajfon modela koji su objavljeni pre marta 2016. godine, neće moći da koriste novi iOS 16, a iz kompanije Epl upozoravaju i na rizike po sigurnost ličnih podataka na tim uređajima.

Tviter testira znatno duže tvitove

Tviter isprobava novu funkciju koja omogućava korisnicima blogovanje u dužem formatu do čak 2.500 karaktera, koja se zove Tviter beleške (Twitter notes), javlja danas BBC.

Telegram uveo pretplatu

Nakon što je početkom meseca osnivač Telegrama Pavel Durov najavio Telegram Premium, popularna aplikacija za razmenu poruka je sada počela da nudi pretplatničku verziju korisnicima.

Može li se plastika zaista reciklirati?

Kako postoji na hiljade različitih plastika, svaka sa specifičnim aditivima, koje se ne mogu reciklirati istim postupkom, sve su češći glasovi da se upotreba ovog materijala svede na minimum.

Amazon će dostavljati robu dronovima

Amazon planira da kasnije ove godine počne isporuke nekih od kupljenih premeta korišćenjem dronova, saopštio je danas američki gigant elektronske trgovine.