WhatsApp posle pet godina odlaganja uvodi novu opciju

Programeri jedne od najpopularniji Metinih aplikacija, WhatsApp, počeli su da rade na jednoj opciji koja se već godinama čeka.
WhatsApp posle pet godina odlaganja uvodi novu opciju
Foto: Pixabay
Pored nekoliko novina, jedna od glavnih podrazumeva funkciju "Uredi" koja je uveliko u pripremi i biće aktivna nakon što njeni korisnici dobiju nalog za novo ažuriranje. Prema pisanju poratla WABetaInfo, WhatsApp je o pokretanju funkcije "Uredi" razmišljao još pre pet godina, ali se to nije realizovalo. Sada, čini se, programeri uveliko rade na tome da konačno bude aktivna.
Ukoliko se ovo realizuje do kraja, i ona izađe iz "beta" verzije i pokrene komercijalno, to bi značilo da će korisnici ove aplkacije, a ima ih više od dve milijarde širom sveta, ubuduće konačno biti u prilici da isprave greške, koje su načinili u procesu kucanja poruke, nakon što se ta poruka pošalje. 
Za sada nije poznato da li će postojati istorijat izmena poruka, ali kako je funkcija još uvek u razvoju, moguće je da će i ova opcija biti dodata. Trenutno nema informacija o tome kada bi taster za izmenu tekstualnih poruka mogao da postane dostupan svim korisnicima. 
 
Zna se da WhatsApp funkciju testira u beti za Android, ali radi na tome da je omogući i za iOS i desktop beta verzije aplikacije.
 
I druga popularna platfoma koja se tiče društvenih medija, Tviter, već neko vreme se suočava sa pozivom korisnika da implementira funkciju za "uređivanje" poruka. Kompanija je u aprilu objavila da radi na funkciji "Uredi tvit" što se poklopilo i sa ponudom Ilon Maska za kupovinu ove platforme. 
  • meta

    03.06.2022 07:32
    viber srb
    whatapp je jako nebitan app u srb, kradu sve info, poprilicno socko app, i viber i telegram su 100x bolji, viber ima sve funkcije na kojima whatapp godinama radi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija