VIDEO: Neuspešno lansiranje NASA satelita u orbitu

Misija slanja u orbitu malih NASA satelita za praćenje vremenskih prilika raketne kompanije Astra Space nije uspela nakon što se motor drugog stepena isključio ranije u svemiru.
Neuspeh se dogodio otprilike 10 minuta nakon uspešnog poletanja Astrine Rakete 3.3 sa lansirne rampe kosmodroma Kejp Kanaveral na Floridi, prenosi Rojters.
"Imali smo nominalni let u prvoj fazi. 
Međutim, motor gornjeg stepena se rano isključio i nismo isporučili svoj teret u orbitu", rekla je predstavnica Astre Amanda Durk Fraj.
 

Teme

NASA
  • Realista

    14.06.2022 21:46
    ...horor pokvarenog ega.
    @Dragan Miskovic: osoba kritikuje visoku tehnologiju a pri tom mu je neprevostiva barijera pravopis maternjeg jezika, @NSadjanin: a ti nisi smešan jer komentarišeš nešto što nisi ili pročitao ili razumeo?
  • Astro

    13.06.2022 14:19
    NASA je institucija
    Naslov pomera fokus na NASA-u, kao da je ona odgovorna, a zapravo privatna novokomponovana muljavina (isti kalup pljačke državnih para kao SpaceX, samo očigledno nesposobniji) pod sadašnjim imenom Astra Space je kriva za ovo i njihova je raketa. Maskovi sektaši i tastatura raketni naučnici su jedva dočekali da pljucnu NASA-u, a ni tekst ne čitaju sa razumevanjem.
  • NSadjanin

    13.06.2022 11:56
    Koliko je ovo smesno... Tesla napravi raketu koja sleti na zemlju, a NASA posle vise od 60 godina ne moze da napravi raketu koja odleti u svemir.

    https://youtu.be/mY-fSnKTLqw?t=114

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija