Amazon će dostavljati robu dronovima

Amazon planira da kasnije ove godine počne isporuke nekih od kupljenih premeta korišćenjem dronova, saopštio je danas američki gigant elektronske trgovine.
Amazon će dostavljati robu dronovima
Foto: Pixabay
Suparnički trgovinski lanac "Volmart" već nudi isporuku uz pomoć dronova, a u maju je objavio da je korišćenje ove usluge dramatično skočilo, pa će ona biti proširena na šest država do kraja godine, sa potencijalom da se na ovaj način godišnje isporučuje milion paketa.
Amazon je za početak svog programa odabrao grad Lokfor, u severnom delu Kalifornije. Kupci će moći da se prijave besplatno za ovu uslugu, objavila je kompanija, prenosi AFP.
Amazon navodi da će naručeni predmeti koji mogu da se transportuju vazduhom biti upakovani, prevezeni dronom do adrese za isporuku i da će potom paket biti otkačen sa bezbedne visine. Dron se potom vraća u svoju bazu.
 
Kompanija napominje da je razvila sofisticirani sistem koji omogućava njenim dronovima da detektuju i izbegavaju avione, ljude, kućne ljubimce i druge prepreke.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija