Hrom za iOS dobija bolju zaštitu od malicioznih sajtova

Enhanced Safe Browsing, funkcija u Hromu koja nudi deljenje URL-ova sajta sa kompanijom Gugl, kako bi se održavala baza potencijalno malicioznih sajtova, stiže u iOS verziju pregledača.
Hrom za iOS dobija bolju zaštitu od malicioznih sajtova
Foto: Pixabay
Pomenuta funkcija je do sada bila dostupna za Android i desktop verzije Hrom pregledača, ali sada Gugl ističe da će postati dostupna za iPhone i iPad sa narednom iOS verzijom.
Pored sigurnosne nadogradnje, Gugl je poboljšao i funkciju za prevođenje koja je ugrađena u pregledač, takođe za iOS platformu. Unapređeni model za identifikaciju jezika će preciznije prepoznavati kada korisnik posećuje sajt sa drugim jezikom, koji je potrebno da se automatski prevede kako bi se razumeo.
Spremaju se i neke promene korisničkog interfejsa za iOS. Chrome Actions, funkcija koja omogućava pristup opcijama kao što je čišćenje istorijata pretrage i otvaranje inkognito tabova kucanjem (ili glasovnim unošenjem) sadržaja u polje za adrese.
 
Gugl takođe podseća korisnike da je moguće u Hromu automatski uneti sačuvane lozinke za bilo koju aplikaciju na iOS-u. Funkcija je dostupna bar od oktobra prošle godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija