Facebook testira novu opciju: Korišćenje pet profila istovremeno

Facebook će omogućiti pojedinim korisnicima da imaju do pet profila.
Facebook testira novu opciju: Korišćenje pet profila istovremeno
Foto: Pixabay
To je deo testa koji kompanija Meta namerava da sprovede s ciljem uvođenja novih načina ohrabrivanja korisnika da ostanu na platformi u vreme kada rivali postaju sve konkurentniji.
U sklopu testa će neki korisnici Facebooka imati mogućnost kreiranja do pet dodatnih profila koji će biti povezani s originalnim profilom. Ideja je da se dodatni profili koriste za različite svrhe, jedan za prijatelje, drugi za saradnike, a ostali za interakciju s grupama i influenserima.
Korisnici će i dalje imati jedan glavni nalog, ali će moći da menjaju profile u svega nekoliko klikova.
 
Profili će biti obuhvaćeni pravilima Facebooka, a kršenje pravila na jednom profilu imaće uticaja na kompletan nalog, poručio je portparol Leonard Lam.
 
"Kako bismo pomogli ljudima da unaprede svoje iskustvo na osnovu interesa i odnosa, testiramo novi način da imaju nekoliko profila povezanih s jednim nalogom na Facebooku. Svako ko koristi Facebook moraće da nastavi da poštuje pravila", dodao je on.
 
Korisnici koji kreiraju dodatne profile neće morati da koriste pravi identitet za ime koje se prikazuje sve dok alternativno ne krši pravila i ne sadrži brojeve ili specijalne karaktere.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija