Netfliks vas neće sprečiti da delite lozinku, ali će vam to naplatiti

Netfliks uvodi novu funkciju "dodaj dom" kojom će sprečiti besplatno deljenje naloga sa drugim korisnicima, pošto će se svako deljenje dodatno naplaćivati uz redovnu pretplatu.
Netfliks vas neće sprečiti da delite lozinku, ali će vam to naplatiti
Foto: Pixabay
Uvođenjem nove funkcije "dodaj dom" korisnicima će biti omogućeno deljenje sa drugim korisnicima, ali uz mesečnu naknadu za svakog novog korisnika pored redovne pretplate. Kupovina "novog doma" koštaće 2,99 dolara mesečno. 
Netfliks navodi da se uvođenjem ove funkcije omogućava korišćenje njihove platforme po znatno nižoj ceni nego što bi bila regularna mesečna pretplata za svakog korisnika.
Oni su najavili da će korisnicima od 22. avgusta biti omogućeno i praćenje lokacije na kojoj se koristi njihov nalog, te da će u svakom momentu moći da uklone neželjene goste.
 
Na platformi kao promenu navode određena ograničenja u pogledu korišćenja nove funkcije. Jedan nalog će moći da doda samo određen broj dodatnih "domova" u zavisnosti od njegovog nivoa. Dok će osnovni nivo moći da doda samo jedan, standardni će imati pravo na dva, a premijum nalozi tri dodatna korisnika.
 
Netfliks će kao način za praćenje korišćenja naloga koristiti IP adrese i aktivnosti naloga, čime će sprečavati sada raširenu praksu deljenja jednog naloga između više porodica.
 
Nova funkcija se bitno razlikuje od funkcije "dodaj dodatnog člana" koju je Netfliks pokrenuo u nekoliko zemalja u martu 2022. godine, a koja je korisnicima davala mogućnost deljenja sa najviše dve osobe sa kojima ne žive.
 
Kompanija je objavila nagli gubitak pretplatnika u aprilu ove godine, nakon čega je otpustila veliki broj zaposlenih.
  • Brka

    20.07.2022 09:09
    @Lopovska posla
    Nije ih ubila politička korektnost, nego ih je ubila konkurencija. Netflix je postao veliki tako što je omogućio da se gledaju emisije i serije od strane raznih "proizvođača sadržaja", uključujući tu Disney, Fox, gomila nezavisnih itd pa je tako pobedio kablovsku (zašto bi plaćao za ceo kanal kada hoćeš da gledaš jednu seriju na njemu?). Sada Disney pušta svoju platformu, Fox svoju i tako dalje, tj. formiraju novu konstelaciju na tržištu veoma nalik staroj kablovskoj. Što umesto ekstra profita zapravo dovodi porasta piraterije.

    "Preterana politička korektnost" je reakcija i posledica, ne uzrok. Dok su bili na vrhu, imali su dovoljno korisnika i para da nisu morali da obraćaju pažnju na taj tržišni udeo, strejt belci su im bili dovoljni. Sada kada im je tržišni udeo opao i sa njim i profit, ovi iz Netflixa pokušavaju da uzmu dodatni deo kolača tako što će podilaziti manjinama svih vrsta. Pokušaj širenja na nova tržišta tako što će svoj sadržaj prilagoditi širim ciljnim grupama.
  • Voldi

    20.07.2022 08:56
    Zašto bar jedan komentar na ovom portalu mora da sadrži elemente homofobije ili mržnje prema drugim ljudskim bićima?
  • Lopovska posla

    20.07.2022 07:28
    Netflix je ubila politička korektnost,u svakom filmu/seriji u njihovoj produkciji mora biti bar jedan gej/lezbo par,jedan afro-amerikanac i pripadnik muhamedanske vere.A o gomili budalaština sa vampirima,vukodlacima i ostalim spodobama da ne pričam.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija