Kreatori na Fejsbuku imaju novu mogućnost zarade preko objave videa

Meta je predstavila novu funkciju za kreatore, koja će im omogućiti da ostvare zaradu na Fejsbuku.
Kreatori na Fejsbuku imaju novu mogućnost zarade preko objave videa
Foto: Pixabay
Kreatori sada mogu da zarađuju od svojih videa koji koriste licenciranu muziku. Opcija "Music Revenue Sharing" je funkcija monetizovanja, u okviru koje kreatori mogu da koriste licenciranu muziku popularnih umetnika u svojim Fejsbuk video klipovima i da zarađuju od reklama.
Funkciju pokriva Rights Manager, koji predstavlja alatku za podudaranje videa, zvuka i fotografija, a razvila ju je kompanija Meta. Alatka će kreatorima sadržaja pomoći da zaštite svoja prava i upravljaju sadržajem na platformi.
Sadržaj takođe mora da zadovolji standarde fejsbukove zajednice i muzičke smernice. Video klipovi moraju da imaju dužinu od bar 60 sekundi, a u videu mora da postoji vizuelna komponenta kako licencirana muzika ne bi bila primarna svrha videa.
 
Meta ističe da je funkcija omogućena preko partnerstva u okviru muzičke industrije i da je prva ove vrste i u ovolikom obimu. Prema navodima Mete, funkcija će biti od koristi kreatorima, partnerima, vlasnicima prava nad muzikom i drugima.
 
Music Revenue Sharing stiže kreatorima video sadržaja širom sveta, a na samom početku će prvo biti dustupan korisnicima u SAD-u.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija