VIDEO: Tojotina ideja o prvom pametnom gradu na svetu, pogledajte kako izgleda

Tojota, najveći svetski proizvođač automobila, u Japanu gradi prvi "pametni grad" na svetu.

"Woven City", koji se nalazi u blizini podnožja planine Fudži, prostiraće se na 175 hektara i biće potpuno autonomna zajednica dizajnirana da testira nove tehnologije poput autonomne vožnje, robotike i veštačke inteligencije (AI) u stvarnom svetu.

Prototip "grada budućnosti" biće izgrađen iz temelja na mestu nekadašnje fabrike Higaši-Fudži, koja je svoju decenijsku istoriju proizvodnje automobila privela kraju u decembru 2020.

Ideja ovog grada je da svi ljudi, zgrade i vozila mogu da komuniciraju jedni s drugima putem podataka u stvarnom momentu i drugih ugrađenih senzora. Ova povezanost će omogućiti Tojoti da testira kako napredna AI tehnologija radi u stvarnom svetu, uz minimalni rizik.
 


 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija