Ponovo otkazano lansiranje rakete na Mesec zbog curenja goriva

Nova raketa NASA, koja je trebalo da bude testirana danas, doživela je neuspeh, jer je vodonično gorivo počelo da curi iz odeljka motora na dnu rakete.

NASA je zaustavila lansiranje, dok su se inženjeri trudili da zapuše rupu.

Ovo je drugi neuspeli pokušaj lansiranja rakete - prethodno je došlo do neuspeha u ponedeljak, kada je curilo gorivo i došlo je do greške na senzoru motora.

NASA planira da tokom petonedeljnih testova na raketi stvori uslove da astronauti mogu da oblete Mesec do 2024. godine, a da slete na Zemljin prirodni satelit godinu dana kasnije.
 
Poslednji put, ljudi su bili na Mesecu pre 50 godina.
  • Silver

    04.09.2022 06:15
    kada razumete da svaba pravi tehniku ameri bombe a japanci elektoniku........
  • Marko

    03.09.2022 23:43
    Ovo je velika blamaža. SLS je i inače preskup sistem. Sledeće lansiranje će biti SpaceX i nešto mi se čini da će ići bolje.
  • Realista

    03.09.2022 22:12
    korupcija
    Kakav blam, NASA nije u stanju da lansira tehnologiju staru 50 godina!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).