Evropska agencija za lekove odobrila vakcinu za podvarijante koronavirusa

Evropska agencija za lekove (EMA) odobrila je danas vakcinu kompanije Fajzer (Pfizer) protiv podvarijante soja omikron korona virusa, u cilju sprečavanja novog talasa zaraze tokom predstojeće zime.
Evropska agencija za lekove odobrila vakcinu za podvarijante koronavirusa
Foto: 021.rs

EMA je odobriila upotrebu vakcine za podvarijante BA.4 i BA.5 soja omikron koja je takodje protiv originalnog soja korona virusa, SARS-CoV-2.

Dodaje da su te podvarijante sa manjim simptomima, ali se brže prenose.
 
 

EMA je ranije odoborila dve vakcine protiv originalnog soja korona virusa i podvarijante BA.1 soja omikron.

  • Andrija

    13.09.2022 08:31
    Za sada nista ne pokazuju da ćemo na jesen koji počinje 23.09 imati preko 3000 pozitivnih. Kolege su dovoljno rekli a to je da se ovaj virus prilogađava nama i mi njemu i da nastavimo da živimo normalnim životom. Prava anticovid vakcina koja će zaista omogućiti vakcinisanim osobama da žive normalno biće kada nam drugi virus budeo došao.

    Koliko vidimo corona ne evaulira ilti mutira u pravcu jačih sojeva, činjenica je da svi oboleli koji nisu hospitalizovani I koji jesu dobiju sa koronom i Epštajn-Barov virus koji ostaje u našim telima,činjenica broj 2 je da ćemo jesen i zimu što se tiče corone imati znatno manje, biće još slabija bolest.

    Treba se čuvati, ali ne treba paničiti, ne treba živeti novu normalnost.
  • Odavde...

    12.09.2022 21:48
    ...do večnosti
    I tako u beskonačnost.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija