NASA: Skrenuli smo asteroid sa putanje i dokazali se kao branioci planete

Američka svemirska agencija NASA saopštila je da je njen nedavni pokušaj da skrene putanju asteroida bio uspešan.
Naučnici su sada potvrdili da je orbita 160 metara široke svemirske stene poznate kao Dimorfos izmenjena kada je sonda Dart udarila u nju prošlog meseca.
Istraživači su došli do tog zaključka nakon merenja pomoću niza svemirskih i zemaljskih teleskopa. Misija je zamišljena da testira potencijalnu strategiju za odbranu Zemlje od pretećih objekata.
Dartovo dostignuće dokazuje da bi takva ideja funkcionisala, pod uslovom da je pokrenuta dovoljno rano i da cilj nije bio previše masivan.
 
"Ova misija pokazuje da NASA pokušava da bude spremna za sve što nam univerzum pošalje", rekao je Bil Nelson ispred svemirske agencije. "Verujem da je NASA dokazala da smo ozbiljni kao branioci planete", zaključio je.
  • mile

    13.10.2022 08:01
    Niste ni svesni kakvu ste mogucu stetu napravili.Kao i oni sto kloniraju kojesta a i ono atomsko cudo u Svajcarskoj.samo se igrajte u tudjem dvoristu bez predznanja o posledicama.
  • ja

    12.10.2022 10:17
    @ex chapman
    12.10.2022 • 08:40
    branioci

    Priznaj da nemas pojma o cemu govoris. Ovim lupetanjem si to dokazao.
  • Američki

    12.10.2022 09:01
    demokrata:
    sem što smo se postavili kao branioci planete i demokratije na celoj planeti, sledeći korak je da pronađemo vanzemaljce na nekoj planeti da im prenesemo demokratiju i zaštitimo ih jer mi znamo najbolje za dobrobit svih :D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija