Novi pokušaj lansiranja rakete ka Mesecu 4. novembra

Američka svemirska agencija NASA saopštila je da je lansiranje najmoćnije rakete u istoriji Artemis I ka Mesecu zakazano za 4. novembar, prenosi Rojters.
Lansiranje rakete je već tri puta odlagano.
Prvi pokušaj nije uspeo krajem avgusta zbog tehničkih grešaka, drugi pokušaj početkom septembra bio je ometen zbog curenja goriva, dok je treći put lansiranje bilo odloženo zbog uragana "Ijan".
Artemis I je probni let u svemir bez posade, ali ako sve bude po planu, onda će Artemis II, za koji se očekuje da bude lansiran 2024. godine, sasvim sigurno nositi ljude, prenosi agencija.
  • Ranko

    14.10.2022 23:07
    Mene reklo danas u mesni odbor da je Amerika zlo i lažu.
  • M. Traxller

    14.10.2022 01:03
    Ajmo Ravnozemljaši
    @ Miodrag
    Pa vidi Miodrage, jesu sleteli (6 puta) ali je predsednik Kenedi upumpao takve nezamislive pare u NASA u da je to za ove sada neprihvatljivo. Krpi NASA nešto i lepi, ali je to jedno sto puta manje para.
    Daj bože da im se ne desi ruski N1. Četri puta je ogromna raketa eksplodirala pri poletanju. Zato Ruje nisu sletele na Mesec.
  • Pera iza šupe

    13.10.2022 14:28
    Ja sam završio ekonomiju i zaposlio se u banci. Imam dobru platu, žena isto radi, deca rastu i idu u školu. Odem letos kod roditelja na selo, a tamo sedi pred radnjom pijandura Pera kog se sećam još iz osnovne. Pita me, šta radim u životu, ja mu objasnim u par rečenica, a on će "mene zabole za sve to, sedi popi pivo"

    E tako mi vi vajni ravnomozgaši komentarišete ljudska dostignuća u nauci i tehnici. Što ne razumete po tom pljujete.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija