Mask najavio mesečnu pretplatu za jednu uslugu na Tviteru

Ilon Mask, novi vlasnik Tvitera, objavio je u utorak da uskoro planira da uvede mesečnu pretplatu od osam američkih dolara za korisnike koji žele da potvrde autentičnost svog profila.
Tviter od prošle godine nudi pretplatu na usluge koje se plaćaju, ali Mask želi da uvede novu ponudu, skuplju i namenjenu većem broju korisnika, što će diversifikovati izvore prihoda te platforme.
Mask, koji je u četvrtak kupio Tviter, objavio je da će naplaćivati mesečnu pretplatu od osam dolara onima koji žele plavu značku pored svog imena koja će potvrđivati da je profil autentičan.
Sada tu mogućnost mogu koristiti samo neki profili poput vlada, preduzeća, medija, političara, sportista i sl.
 
Pretplatnici će imati i druge pogodnosti: njihovi tvitovi biće prioritetni, moći će da objavljuju duže video i audio snimke i biće izloženi dva puta manje reklamama.
 
Cena pretplate zavisiće od zemlje.
 
Mask tvrdi da mu profit nije na prvom mestu i da kupovinom Tvitera želi "da pomogne čovečanstvu". 
 
Međutim, Tviter 90 odsto prihoda ostvaruje od reklama i nikada nije bio profitabilan poput Fejsbuka, Instagrama i Gugla.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija