Od Maskovog preuzimanja: Pretraga "kako napustiti Tviter" porasla za 500, a kako bojkotovati 4.800%

Mnogi korisnici Tvitera razmišljaju o tome da napuste platformu otkad je Ilon Mask preuzeo vlasništvo.
Stručnjaci iz sigurnosne kompanije VPNOverview upotrebili su Google Trends kako bi utvrdili porast pretraživanja pitanja "kako izbrisati Tviter?" tokom prošle nedelje, a čini se da je od Maskovog preuzimanja pretraga porasla za čak 500 odsto.
Pretrage "bojkota Tvitera" takođe su porasle za 4.800 odsto u poslednjih sedam dana.
Otkako je postao vlasnik, Mask nije gubio vreme i sproveo i najavio značajne promene na Tviteru, uključujući otpuštanje izvršnih direktora i raspuštanje upravnog odbora.
 
Takođe je potvrdio da će naterati korisnike Tvitera da plaćaju osam dolara mesečno da bi imali plavu značku kraj imena računa i time bili verifikovani.
 
Mask je ranije razmišljao o 20 dolara mesečne pretplate za plavu značku, ali čini se da je smanjio potencijalnu cenu nakon brojnih kritika.
 
Najavio je i da će formirati Veće za moderiranje sadržaja koje će okupiti "različita mišljenja".
 
"Nikakve veće odluke o sadržaju ili vraćanju računa neće se dogoditi pre nego što se veće ne sastane", napisao je na Tviteru.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).