Google Maps pomaže vozačima električnih automobila da pronađu punjače

Google Maps sarađuje s partnerima u SAD-u i Velikoj Britaniji već tri godine, a sada širi svoje usluge na više zemalja kako bi pomogao vozačima električnih automobila da pronađu punjače.
Google Maps pomaže vozačima električnih automobila da pronađu punjače
Foto: Pixabay
Ova opcija dolazi s filterima za brzinu punjenja, tip punjača i lične preferencije korisnika.
Opcija je sada dostupna za uređaje koji koriste operativne sisteme iOS i Android, a pruža i informacije o tome da li su stanice za punjenje slobodne u određenom trenutku. Ipak, količina dostupnih informacija zavisi od tržišta, odnosno zemlje u kojoj se usluga koristi.
Novi filteri su deo velike promene Google Mapsa uoči praznika. Platforma će ponuditi i Live View u odabranim gradovima koji će pomoći u korisnicima u navigaciji, odnosno u potrazi za poslovnim objektima. U ovom slučaju će se koristiti kamera smartphone-a, a potom će Google Maps ponuditi AR upute.
 
Poslovni objekti s pristupom za kolica i oni bez stepenica takođe će moći da se pronađu jednostavnim odabirom funkcije Accessibility u podešavanjima aplikacije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).