Šetnja svemirom ruskih astronauta odložena zbog curenja tečnosti iz letelice Sojuz

Šetnja svemirom dvojice ruskih kosmonauta na Međunarodnoj svemirskoj stanici otkazana je danas nakon što su kontrolori leta primetili curenje tečnosti iz letelice Sojuz koja je usidrena uz stanicu.
Šetnja svemirom ruskih astronauta odložena zbog curenja tečnosti iz letelice Sojuz
Foto: Pixabay
NASA je saopštila da nijedan od sedam članova sadašnje posade MSS-a - tri ruska, tri američka i japanski astronaut - nije bio u opasnosti, prenosi Rojters.
Prskanje tečnosti videlo se i na videu uživo. Incident se dogodio u trenutku kada su se dvojica kosmonauta, komandant posade Sergej Prokopjev i inženjer leta Dimitri Petelin, pripremali za planiranu šetnju u svemir kako bi izvršili redovni servis na MSS-u.
Šetnja svemirom planirana za danas odložena je još jednom, krajem novembra, zbog neispravnih pumpi za hlađenje u svemirskim odelima kosmonauta, rekao je Navijas.
 
Ovo je trebalo da bude 12. šetnja svemirom ove godine na MSS-u i 257. u istoriji stanice stare 22 godine, navodi NASA.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija